Skip to main content

Kao nastavak višegodišnjeg uspešnog poslovanja u fintech sektoru, otvaramo Centar za razvoj finansijske tehnologije u 2022. godini. Centar će zvanično početi sa radom u aprilu, u novom korporativnom sedištu naše kompanije u Novom Sadu.

U sektoru finansijske tehnologije poslujemo više od 10 godina, a naši programeri zaslužni su za proizvode i usluge koje svoju primenu imaju u značajnom delu tržišta akcija u SAD. Kontinuirano prateći trendove na tržištu, u 2022. godini ćemo svom portfoliju dodati i ekspertizu u oblasti alata za trgovanje kripto valutama. U 2021. godini, stekli smo još jednog fintech klijenta, Lightspeed Brokerage-a, registrovanog brokera u SAD koji pruža personalizovana rešenja za trgovinu akcijama. M&I Systems Group pomaže Lightspeed-u u pružajući njihovim klijentima podršku pri upoznavanju sa veb sajtom i tokom korišćenja odabrane platforme.
Jedan od naših decenijskih saradnika je kompanija Sterling Trading Tech (STT), globalni dobavljač profesionalnih tehnoloških rešenja za trgovinu akcijama sa sedištem u Čikagu. Sa ciljem unapređenja ove strateške saradnje i partnerstva, postali smo akcionar kompanije STT, a zajednički ćemo voditi razvojni centar sa gotovo 100 programera.

„Formiranje STT razvojnog centra u Srbiji bio je logičan naredni korak veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa kompanijom M&I Systems Group, kao način da talenat, kompetence i profesionalizam naših partnera usmerimo na pomeranje granica u ovom sektoru. Veoma smo ponosni na ono što smo do sada zajedno uradili i duboko verujemo da nas veliki uspesi tek čekaju“, izjavio je ovim povodom Farid Naib, predsednik Izvršnog odbora kompanije Sterling Trading Tech.
Proširenje saradnje sa kompanijom STT, koja trenutno upravlja sa 10 odsto dnevnog obima američkog kapitala, korak je koji će našu kompaniju staviti u sam vrh četvrte industrijske revolucije, i proširiti portfolio usluga na globalna kapitalna ulaganja i trgovinu.

„Veoma smo ponosni što je kompanija STT, kao globalni lider u ovoj oblasti, prepoznala naš potencijal i odlučila da baš u Srbiji otvori svoj razvojni centar. Ovo je veliki korak, kako za našu kompaniju tako i za celu IT industriju u Srbiji, jer će radom u STT razvojnom centru naši zaposleni biti u prilici da uče od najboljih, ali i da sami trasiraju put novih promena u Fintech sektoru. Težićemo da svojim visoko strukovnim kadrom i znanjem iznesemo ovaj projekat implementacije najsavremenijih tržišnih tehnologija na što bolji način“, izjavio je Vladan Balaban, Predsednik naše Grupe.

Naša saradnja sa STT-om započeta je još 2012. godine i na samom početku zasnivala se na održavanju veb lokacija i veb aplikacija. U narednim godinama, saradnja je nadograđena širenjem područja poslovanja STT-a, tako da danas M&I Systems Group pokriva širok spektar zadataka u sferi razvoja, podrške, administracije i monitoringa proizvoda ove kompanije koji se koriste širom sveta.