SAP

SAP i M&I Systems, Co. Group već nekoliko godina sarađuju u oblasti širenja i primene SAP poslovnih rešenja. Naša saradnja sa SAP-om traje od 2012. godine i M&I Systems, Co. trenutno ima Gold status u okviru SAP Partner Edge programa.

SAP je globalni lider kada je u pitanju tržište poslovnog softvera, koji kompanijama svih veličina, poslovnih delatnosti i industrija, omogućava inteligentno poslovanje. Osnovan 1972. godine, SAP („Sistemi, Aplikacije i Proizvodi u obradi podataka“) ima bogatu istoriju inovacija i rasta kao istinski lider na tržištu. SAP ima korisnike u više od 180 zemalja, zaposlene u više od 140 zemalja, preko 18 000 kompanija partnera širom sveta i više od 100 centara ta inovacije i razvoj. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da preko 437 000 klijenata širom sveta posluje profitabilno, uz neprekidno prilagođavanje i održivi rast.

Od administrativnog dela, pa sve do sale za sastanke, od skladišta do prodavnica, od kompjutera do mobilnih uređaja, SAP omogućava zaposlenima i organizacijama da zajedno rade efikasnije i da maksimalno iskoriste sve perspektive poslovanja i prate svakodnevni rad i razvoj svoje organizacije. Sve te funkcionalnosti SAP postiže proširivanjem dostupnosti softvera na instalacije na lokaciji, instalacije na zahtev, kao i mobilne uređaje

Scheer GmbH

Scheer GmbH je konsultantska i softver kompanija koja nudi svojim korisnicima veliki spektar usluga, od strategijskog menadžmenta do optimizacije poslovnih procesa kao i svojih interno razvijenih alata i informacionih sistema koji pružaju optimalnu podršku ovim procesima. Ciljevi, metodologija rada, razvoj proizvoda i usluga se fokusiraju na podršku kompanijama koje rade na digitalnom poslovnom modelu i digitalnoj transformaciji. Na međunarodnom tržištu Scheer Group čine Scheer Austrija, Scheer Holandija, Scheer Turska i Scheer E2E Švajcarska.

Scheer Grupa je na međunarodnom tržištu jedan od lidera u digitalnoj transformaciji. Kroz koncept „Digitize Your Business“ Scheer je razvio pristup kojim je moguće identifikovati potencijal novih digitalnih poslovnih modela i konkretne oblasti delovanja čime se kompanijama omogućava da budu korak ispred svoje konkurencije kao i da iskoriste mogućnosti i prevaziđu izazove koje digitalizacija donosi.

M&I i Scheer saradnja je započeta u 2018. godini i njeni benefiti će biti dugoročni, za kompaniju i za sve naše zaposlene. Kako su delatnosti poslovanja M&I-a i Scheer-a veoma slične, ova saradnja nam omogućava razmenu iskustva, znanja i uspešnih praksi poslovanja sa jednim od međunarodnih lidera u digitalnoj transformaciji.

IBM

M&I Systems, Co. Group je dugogodišnji zvanični partner renomirane svetske kompanije IBM u segmentu prodaje hardvera i softvera. Mnoga naša najbolja rešenja su razvijena na tehnologijama koje je razvio IBM i koja su među vodećim na tržištu IT-a.

IBM je globalni lider u segmentu kreiranja, razvoja i implementaciji najnaprednijih informacionih tehnologija, uključujući računarske sisteme, sistemski i aplikativni softver, mrežne sisteme, uređaje i rešenja za čuvanje podataka.

IBM najnaprednije tehnologije uspešno prilagođava potrebama korisnika širom sveta nudeći im pristupačna profesionalna poslovna rešenja i mnogobrojne poslovne usluge.

Celonis

M&I Systems, Co. i Celonis su krajem 2019. godine potpisali partnerski sporazum, čime je naša kompanija postala službeni partner Celonisa.

Celonis je osnovan 2011. godine u Minhenu, Nemačka. U samom početku, postojala je bliska saradnja sa nekim od prvih klijenata, kao što su Siemens, Baier Pharmaceuticals i Baierischer Rundfunk. Ovakav co-inovativan pristup im je omogućio da process mining tehnologiju pretvore u skalabilan proizvod dostupan za kompanije širom sveta. Od tada, kompanija je koristila sve prednosti i moć process mining tehnologije kako bi organizacijama pomogla da unaprede svoje poslovanje i postanu Superfluid Enterprise.

Svojim inovativnim poslovanjem je promenila tradicionalni pristup poslovnoj transformaciji, koja je za organizacije sve više postajala finansijski i vremenski zahtevan proces. Velike kompanije širom sveta više ne mogu da priušte korišćenje velike količine podataka i statičnih dashboardova kako bi unapredili svoju efikasnost. Celonis tehnologija omogućava dodavanje inteligentnog sloja, koji prikazuje kako zapravo teku procesi u kompaniji – nezavisno od odeljenja, geografskih karakteristika i različitih operativnih sistema.

Vrednost process mining tehnologije je 2015. godine prepoznao i SAP, koji je uvrstio Celonis u svoj portfolio, nakon čega je počela prodaja na globalnom nivou. Kompanije širom sveta, uključujući Siemens, L’Oreal, Uber, Citi, Airbus i Vodafone, oslanjaju se na Celonis tehnologiju za usmeravanje poslovanja i pokretanje promena, pretvarajući poslovne procese u izvanredna iskustva.

MicroStrategy

Kompanija MicroStrategy osnovana je 1989. godine u Delaveru sa prvobitnim fokusom na data mining tehnike analiziranja podataka za mnogobrojne velike korisnike u SAD-u i širom sveta.

Razvojem svojih Business Intelligence tehnologija, ova kompanija vremenom je postala lider u pružanju usluge integrisanog izveštavanja, analiza i monitoringa koji različitim korporacijama omogućava korporativno upravljanje od najvišeg strategijskog do operativnog nivoa. MicroStrategy je razvio impresivne alate, kako za OLAP, tako i za eksplorativne pristupe velikih količina podataka smeštene u Data Warehouse-u. Mnoga inteligentna analitička rešenja M&I Systems, Co. primenjena u brojnim organizacijama, razvijena su upravo alatima MicroStrategy. Jednostavnost upotrebe i sofisticirane analitike su razlog što mnoge organizacije rade sa softverom MicroStrategy.

Software AG

M&I Systems, Co. je partner kompanije Software AG koja je svetski lider na području Business Process Management-a (BPM) i tehnologija usmerenih digitalnoj transformaciji.

Software AG nudi prvu svetsku end-to-end digital business platform—utemeljenu na otvorenom standardu, uz mogućnosti integracije, process management-a, mogućnost prilagodljivog razvoja aplikacija, real-time analitike i alatima za enterprise architecture management kao temeljima svoje Digital Business Platform – a sve u svrhu omogućavanja klijentima da svoju digitalnu budućnost izgrade već danas! Sa više od 45 godina stalnih inovacija, Software AG je rangiran kao lider u brojnim tehnološkim kategorijama, posebno u kategorijama digitalnih tehnologija. Software AG zapošljava vise od 4,500 zaposlenika, aktivan je u 70 zemalja uz ostvareni prihod od 872 miliona € u 2016. godini.

M&I Systems Co. ekskluzivni je partner kompanije Software AG za teritoriju Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore od 2010.godine. Partnerski odnos i kontinuirana aktivna saradnja M&I Systems Co. i Software AG u velikoj je meri uticala na pozicioniranje M&I Systems Co. kao lidera na području Business Process Managementa i digitalne transformacija poslovanja na tržištu Srbije.

Microsoft

M&I Systems, Co. već deceniju uspešno sarađuje sa kompanijom Microsoft, a rezultat višegodišnjeg partnerstva su mnogobrojna inovativna rešenja i proizvodi novosadske kompanije, kao i zadovoljni klijenti. Beogradska kancelarija Microsoft-a posluje od 2002. godine i od osnivanja beleži zavidne rezultate u Srbiji i ostvaruje značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta.

Domaća kancelarija Microsoft-a zaslužna je i za lokalizaciju najpopularnijih Microsoft-ovih proizvoda – operativnog sistema Windows i paketa za poslovnu produktivnost Microsoft Office. Tokom 2010. godine, najnovije verzije – Windows 7 i Office 2010 – promovisane su i na domaćem tržištu i to u istom trenutku kad i na drugim tržištima.

U Beogradu je u septembru 2005. godine otvoren i Microsoft razvojni centar, jedan od dvadeset u svetu. Ovaj i drugi uspešni projekti, priznati kako na najvišem nivou korporacije, tako i od strane miliona korisnika koji ih svakodnevno primenjuju, promovišu i ucrtavaju Srbiju kao važnu tačku na tehnološkoj mapi sveta. Sve to imalo je implikacija na razvoj rešenja i njihovu primenu kod klijenata M&I Systems, Co. Group.

Asprova

Asprova je kompanija koja je osnovana 1994. godine u Tokiju, sa ciljem da razvije najnapredniji sistem planiranja proizvodnje. Asprova APS (Advanced Planning and Scheduling) se lako integriše u postojeće IT sisteme i pomaže u kreiranju najoptimalnijih planova proizvodnje. Ovaj alat se ističe od drugih po svojoj sposobnosti da mapira 100% fabrike, odnosno procesa, pravila procesa i ograničenja, specifikacije proizvoda i ograničenja planiranja. Trenutno postoji više hiljada standardnih parametara koji mu omogućavaju upotrebu u gotovo svakoj prerađivačkoj industriji, bez potrebe programiranja.

Asprova ima 2900 klijenata širom sveta i 58,4% tržišnog učešća u Japanu. Asprova ima sedišta u Tokiju i Osaki (Japan), Šangaju (Kina), Seulu (Koreja), Veclar (Nemačka) i Vašintonu (SAD).

M&I i Asprova su potpisali partnerski sporazum koji podrazumeva distribuciju i konsalting usluge implementacije Asprova proizvoda u zemljama regiona. Asprova APS predstavlja kariku koja nedostaje između ERP sistema i sistema za izvršenje proizvodnje (Manufacturing execution systems – MES), čime ovaj proizvod omogućava dodatnu vrednost i predstavlja dodatak našoj postojećoj bazi proizvoda i usluga.

Soffico

Soffico razvija individualna, visoko inovativna rešenja usmerena poslovanju budućnosti. Middleware Orchestra čini Soffico liderom u području integracionih rešenja posebno u segmentu zdravstva i proizvodnje. Orchestra nudi idealno poslovno rešenje koristeći: IHE platform, Internet of Things, cloud integration i Industry 4.0. Na taj način Soffico omogućava efikasnu i sigurnu interoperabilnost među različitim IT sistemima.

Nakon niza godina saradnje, M&I Systems i Soffico su 2016. godine formalizovali svoje partnerstvo, uključujući na taj način Orchestra tehnološko rešenje u integracioni sloj M&I Systems MIS Digital platforme. Integracioni sloj MIS Digital platforme nadograđen Orchestrom kombinuje snagu ljudi, poslovanja i stvari! Povezujemo vaše interne i eksterne IT sisteme i servise kako bi vam omogućili pravovremene informacije, agilnu digitalnu transformaciju i stratešku konkurentsku prednost.

Sterling Trading Tech

Saradnja između M&I Systems, Co. i Sterling Trading Tech (STT) započeta je 2012. godine i od tada radimo zajedno na raznim projektima, kontinuirano proširujući tim i područja naše saradnje. U početku se saradnja zasnivala na održavanju STT website-ova i web aplikacija, a vremenom je prešla u saradnju i uključenost našeg tima u mnogim STT poslovnim operacijama – od finansija, preko administracije sistema i podrške, do softverskih rešenja koja STT pruža svojim klijentima.

Sterling Trading Tech (STT) je vodeći dobavljač profesionalnih tehnoloških rešenja za trgovinu akcijama, opcijama i fjučersima. Sa preko 100 klijenata koji pružaju svoje usluge hiljadama trgovaca, uključujući vodeće brokere, klirinške firme i prop grupe u preko 30 zemalja za trgovinu na međunarodnim finansijskim tržištima širom sveta, STT pruža rešenja prilagođena potrebama svojih klijenata, uključujući veze do preko 80 mesta izvršenja u SAD-u i trenutno obrađuje 5% dnevnog obima američkog kapitala.

STT se zalaže za pružanje brže i stabilne tehnologije uz izvanrednu korisničku uslugu. Bez obzira na vaše potrebe, od povezanosti do izveštavanja, Sterling Trading Tech ima mogućnost da podrži vaše zahteve.

Salesforce

M&I Systems Group je licencirani partner kompanije Salesforce od 2020. godine. Sa specijalizovanim timovima za Service Cloud, Sales Cloud, Marketing Cloud i Community Cloud, primenjujemo svoja znanja i stručnost na rešenjima za domaće i internacionalne klijente, omogućavajući im sveobuhvatan i jednostavan pristup svim segmentima njihovog poslovanja, i sinhonizujući procese u skladne i visokooperativne sisteme.

Salesforce već dugi niz godina drži vodeću poziciju kao najbolja CRM (Customer Relationship Management) platforma na svetu, zahvaljujući vizionarskom pristupu i strateškim pravcima razvoja. Kompanija je svoju diferencijaciju na tržištu postigla sinergijskim pristupom i aktivnim uključivanjem svojih poslovnih korisnika i zajednice u razvoju platforme.

Zašto Salesforce?

Bez obzira na industriju poslovanja, potrebe savremenog tržišta nameću modifikaciju poslovnih modela i digitalnu transformaciju kompanija. Automatizacijom procesa i dostupnošću alata za upravljanje podacima, povećava se produktivnost i tržišna konkurentnost, a smanjuju se troškovi nepotrebnih procedura.

Uvođenjem Salesforce rešenja svi podaci jednog sistema se ažuriraju i čuvaju na Cloud-u, a pristup njima imaju svi timovi, u bilo kom trenutku, sa bilo koje lokacije. Umrežavanjem komunikacije i informacija, stiče se uvid u celokupno poslovanje sa mogućnošću blagovremene reakcije.

Strateški pristup za uspeh

Istraživanja pokazuju da se čak 91% korisnika okreće brendovima koji personalizuju svoje proizvode i usluge.

U savremenom poslovanju, strateška odluka koja pravi razliku u pozicioniranju na tržištu je preusmerenje celokupnog poslovanja na slušanje potreba korisnika, dok sam proizvod postaje nešto što se podrazumeva. Ovakav pristup (customer-centric approach) pored kontinuiranog razvijanja proizvoda, procesa i prodaje, podrazumeva sagledavanje i unapređivanje sva tri aspekta, ali iz perspektive krajnjeg potrošača.

Kako bi korisnik doživeo jedinstveno i personalizovano iskustvo, M&I Systems Group implementira Salesforce alate koje omogućavaju kompanijama holistički, takozvani “360 stepeni” pristup poslovanju, kao i uvid u korisničko putovanje na osnovu kojeg se donose dalje strateške odluke. Kreiranje ovakvog ekosistema je primenjivo na svaki tip i veličinu kompanije. Sinhronizovanjem svih timova u okviru sistema obezbeđuje se blagovremen protok informacija i njegovo bešumno funkcionisanje.