CSR

Zajedno kreiramo budućnost koju želimo za naše ljude, naše društvo i našu planetu

Društvena odgovornost je jedan od postulata kojima se vodi M&I Systems Grupa. Tokom tri decenije sproveli smo razne aktivnosti u oblasti obrazovanja i sporta na koje smo izuzetno ponosni, sa ciljem da ostanemo posvećeni razvoju društva, usmereni na podršku mladima.

Dišući vrednosti društva u kojem stvaramo, težimo da realizujemo niz projekata i inicijativa čiji značaj doprinosi stvaranju najlepših društvenih vrednosti. Kultura i umetnost je ona nit koja će nas uvek držati zajedno.

M&I Systems Grupa sprovodi društveno-odgovorno poslovanje kroz tri ključna segmenta:

Obrazovanje

 • Vođeni humanizmom, voljom i energijom da budemo deo pozitivnih promena opredelili smo se za podršku obrazovanja mladih u oblasti poslovnih informacionih sistema.
 • Prof. dr Neđo Balaban pre više od tri decenije osnovao je M&I Systems i svoje idejno vizionarstvo prema informacionim tehnologijama, decenijama je delio sa studentima Ekonomskog fakulteta Subotica. Radni vek posvetio je profesionalnom i ličnom usavršavanju, te nesebičnom deljenju znanja.
 • „Fondacija prof. dr Neđo Balaban“ nastavlja da neguje ove vrednosti, nagrađuje uspeh, podstiče samoinicijativu, kreativnost i inovativnost kod studenata.
 • Fondacija je kao svoj primarni cilj postavila podršku najboljim studentima Ekonomskog fakulteta u Subotici (smer: Poslovni informacioni sistemi) i kao podršku za one koji teže da ostave trajan i kvalitetan trag u društvu, trag vredan sećanja.

Sport

 • Sport kao univerzalni jezik svih ljudi ima sposobnost da okupi ljude koji veruju u viziju tima. Hokejaški klub Vojvodina, bio je šest puta prvak SR Jugoslavije, jednom Srbije i Crne Gore, dok je tri puta osvajao pehar pobednika kupa SR Jugoslavija
 • Sezonu 2021/22. HK Vojvodina je završio kao šampion Srbije. Kroz sport kao univerzalni jezik svih ljudi, želimo da pokrenemo sve dobro u zajednici, sa uverenjem da će nove generacije koje dolaze nastaviti da neguju sve one vrednosti kojima težimo.
 • U HK Vojvodina hokej trenira preko 180 dečaka i devojčica raznih uzrasta i takmičarskih kategorija. Ponosno radimo na promociji sporta i zdravog života budućih generacija.

Umetnost i kultura

 • Društvene tendencije i inovacije stvaraju prostor za umetničku, društvenu, moralnu odgovornost, i vođeni time znamo koliko je važno podržati projekte iz oblasti kulture koji doprinose razvoju i stvaranju pozitivnih navika ljudi. Zato je uzajamna podrška važna osnova za unapređenje kulture.
 • U ime kulture, multietničnosti, stvaralaštva, podržali smo projekat ARS E FEMMINA, koji je deo programa povodom obeležavanja 2022. godine u kojoj je Novi Sad evropska prestonica kulture.
 • Tragom Pisama dalekoj dragoj, vođene rukom, mišlju, srcem i delima Novosadskih heroina, autorke projekta oslikavaju savremeni Novi Sad kroz muziku, pokret, reč, igru gde Devet Vojvođanki stvara i promoviše kulturu mira, netaknutu dnevnopolitičkim temama.
 • Pored navedenih aktivnosti, pružamo podršku mladim umetnicima da svoje umeće, veštine i radove prikažu u našoj višenamenskoj Galeriji, u okviru sedišta M&I Systems Grupe u Industrijskoj Zoni u Novom Sadu.