Skip to main content

Biti dobar lider znači više nego ikada pre. Liderstvo nije samo upravljanje timom, delegiranje taskova i nadgledanje projekata. Liderstvo je za nas inspirisanje, motivisanje i osnaživanje članova tima da ostvare svoj puni potencijal. Razumevajući sve ove potrebe, a vođeni istraživanjem i potrebama kompanije M&I Systems Group, pokrenuli smo sopstveni interni program liderstva pod nazivom M&I Inspire Leadership Program“. 

Naša misija je da budemo pouzdan partner za digitalnu transformaciju, pokretač digitalne budućnosti i oni koji osnažuju ljudi za bolje sutra. Kroz program Inspire“, nastavljamo da ostvarujemo ovu viziju pružajući našim zaposlenima alate i veštine potrebne za uspešno vođenje timova u digitalnoj eri. 

Inspire“ je jednogodišnji program dizajniran da razvije veštine novih lidera unutar naše organizacije. Nosilac projekta jesu naše kolege iz HR sektora, ali će kao podrška učešće u programu imati i deo menadžmenta kompanije iz različitih departmana. Program će pohađati svi Team Lideri naše kompanije, uključujući i kolege koje su se po prvi put našle u ovoj ulozi.  

Svi zajedno će proći kroz pet pažljivo osmišljenih modula koji najbolje rezonuju sa strategijom M&I Systems Grupe. Svaki modul je kreiran da pokrije ključne aspekte liderstva i upravljanja timovima:
 
Uvod u liderstvo: polazna tačka programa koja u fokusu ima ključne koncepte liderstva, šta znači biti lider, transformacija od člana tima do lidera, razvijanje autentičnog stila liderstva; 

Osnove biznis operacija: modul koji će im pomoći da sagledaju i razumeju sve aspekte poslovne dinamike i ključnih pokazatelja uspešnosti; 

Izgradnja i vođenje tima: u ovom modulu naši team lideri će naučiti kako da prepoznaju različite faze u razvoju tima, kako da efikasno vode tim kroz te faze, razvijaju pozitivnu timsku kulturu i prilagođavaju svoj pristup različitim članovima tima i situacijama; 

Izgradnja tima vrhunskih performansi: napredni modul fokusiran na strategiju razvoja tima koji ima vrhunske performanse, uključujući kako inspirisati i motivisati članove tima; 

Soft skill radionice: neizostavno za svakog dobrog lidera jesu veštine upravljanja vremenom i stresom, emocionalna inteligencija kao i veštine donošenja odluka. 

Poseban deo programa biće i “1 na 1” individualni razvojni program osmišljen kao sistem podrške onim zaposlenima koji su po prvi put na rukovodećoj poziciji.  

Naš cilj kroz program „Inspire“ je da izgradimo snažnu bazu lidera koji će biti spremni da preuzmu odgovornost i vode svoje timove ka uspehu. Verujemo da kontinuirani razvoj liderstva nije samo ključ za naš dugoročni uspeh, već i za stvaranje zadovoljnijih klijenata i zaposlenih. 

Za nas, „Inspire nije samo program obuke, već ulaganje u budućnost naše kompanije i naših ljudi. Kroz ovaj program, želimo da naši lideri budu ambasadori naših vrednosti, spremni da predvode digitalnu transformaciju i inspirišu svoje timove ka postizanju vrhunskih rezultata. 

 

Pozivamo sve zainteresovane da prate našu veb stranicu i društvene mreže za više informacija i najnovije vesti o M&I Inspire Leadership Program-u. Raduje nas što ćemo zajedno graditi bolju budućnost!