Skip to main content

O nekim tehnološkim rešenjima, vrlo često čujemo tek onda kada nas se direktno tiču. ERP je sigurno jedno od rešenja koje na nivou kvizomanskog znanja tek poneko zna, ali oni kojih se tiče, o njegovim funkcionalnostima znaju puno i još više žele da uče. Zanimljivo je i to, da o nekim rešenjima iz sfere tehnologije često razmišljamo kroz perspektivu da je to nešto prilično daleko, da dolazi iz nekih drugih svetova i civilizacija i gotovo isključujemo mogućnost da se određene inovacije dešavaju upravo tu. Pored nas.

Vreme kada je tehnologija krenula da se razvija neviđenom brzinom,a da poslovanja neprestano traže rešenja koja zadovoljavaju trenutno potrebe i anticipiraju buduće izazove je upravo vreme u kome živimo.

Naše softversko rešenje Beyond ERP označava jednu od tih promena u potrazi za boljim perspektivama i nudi svetionik inovacije i prilagodljivosti u poslovnom spektru koji se menja brzinom svetlosti.

Ovaj blog usko je fokusiran na to šta Beyond ERP jeste, a još uže na to koje su njegove perspektive i potencijali, sa namerom da istakne trasu koja mu je u nekoj meri zacrtana za naredni period.

Nova poslovna era – nova prilika

Više je nego jasno da je ovaj svet, makar kroz prizmu posla, postao svet koji ne poznaje geografske granie i vremenske zone. One ne ometaju poslovne operacije. Moć Clouda (u prevodu Oblak, kako to bezoblično zvuči), dovodi do toga se svaka poslovna operacija oslobađa od fizičkih ograničenja hardvera, nudeći prostup podacima u realnom vremenu, bilo kada i što je važnije- bilo gde. 

To je prvo načelo koji Beyond ERP obećava. Sfera gde se digitalna transformacija događa više nije samo fraza, već veoma opipljiva stvarnost. Prelazak na web-bazirana i cloud rešenja predstavlja monumentalni skok ka besprekornoj integraciji, nudeći poslovanju nivo agilnosti i povezanosti koji je do nedavno smatran nedostižnim. 

SaaS (Software as a service) model pružanja softverskih usluga je još jedna od vrednosti Beyond ERP-a jer korisnici mogu da pristupaju softveru preko weba, umesto da ga instaliraju ili održavaju na računarima. SaaS pruža prednosti kao što su prilagodljivost, skalabilost i dostupnost na različitim uređajima i operativnim sistemima što nas vodi u novu prednost.

Fleksibilnost i prilagođavanje

Jedna od najprivlačnijih karakteristika Beyond ERP sistema je njegova neprevaziđena fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja. Prošli su dani kada su rešenja „jedna veličina odgovara svima“ bila adekvatna. 

Beyond ERP razume da je svako poslovanje jedinstveno, sa različitim izazovima i zahtevima. Kroz inovativne platforme za razvoj, poslovanja mogu prilagoditi svoje ERP sisteme sa neviđenom lakoćom, osiguravajući da rešenje precizno usklađuje sa njihovim operativnim potrebama i strateškim ciljevima. 

Iako je Beyond platforma, koja obuhvata različita poslovna rešenja (ERP, E-commerce, POS, BI, T&A i sl.), modularna arhitektura pruža mogućnost klijentu da koristi rešenja potrebna njegovom poslovanju. U slučaju kupovine više rešenja iz našeg portfolija, oni će svakako funkcionisati kao jedan homogeni sistem.

Kolaborativna budućnost 

Beyond ERP sistemi su dizajnirani sa multitenant arhitekturom, podstičući novu eru kolaboracije i efikasnosti. Ova arhitektura omogućava višestrukim poslovanjima da dele zajedničku infrastrukturu dok održavaju individualnu sigurnost podataka i prilagođavanje. To je model koji  smanjuje troškove i olakšava da se koriste zajedničke inovacije, najbolje prakse i podrška. Rezultat je sinergijski ekosistem gde poslovanja, velika i srednja, mogu iskoristiti kolektivnu inteligenciju za podsticanje rasta i uspeha.

Da bi se rešenje moglo isporučiti, velikom broju korisnika u kratkom vremenskom periodu, razvijena je multitenant arhitekturu. Ovo znači, da svaki novi korisnik, u svega nekoliko minuta dobija svoje okruženje, tj. tenant koji je namenjen isključivo njegovoj kompaniji. Ovaj pristup znatno olakšava i proces prodaje, jer svaki korisnik može izvršiti registraciju novog tenanta i u ograničenom vremenskom periodu da koristi rešenje bez nadoknade.

Intencija da se razvije Low code/No code pristup, budućnost ovog ERP-a  je da samostalno, bez angažovanja developera, korisnici mogu podesiti platformu. Ovo se postiže stavljanjem u fokus korisničkog interfejsa, kroz koji će osoba bez tehničkog znanja, imati visok stepen samostalnosti u podešavanju sistema. Delovi frameworka, koji ovo omogućavaju su: custom objects, cutom fields, custom layout i workflow.

S obzirom da se platforma razvija primenom web tehnologija (Angular i Java Spring boot), pristup je omogućen na različitim uređajima i operativnim sistemima. Dakle, korisnik može nesmetano da koristi program na PC, laptopu ili kada je u pokretu na tabletu i laptopu. Bitno je napomenuti da je Beyond dostupan i na svim operativnim sistemima, što indirektno utiče i na smanjenje troškova. Ovo smo postigli razvojem intuitivnog korisčkog okruženja, sa posebnim osvrtom na dizajn aplikacije (UI) i korisničko iskustvo (UX).

Sigurnost i integracija: Temelji poverenja

U eri kada pretnje od curenja podataka i sajber napadi vrebaju, Beyond ERP stavlja izuzetan naglasak na sigurnost. Sa naprednim protokolima i karakteristikama, ovi sistemi osiguravaju da podaci vašeg poslovanja ostanu zaštićeni od evoluirajućih pretnji. Štaviše, mogućnost besprekorne integracije sa drugim aplikacijama jača operativnu osnovu vašeg poslovanja, omogućavajući holistički i racionalizovan radni tok koji podstiče odlučivanje zasnovano na podacima i efikasnost.

Primenom sistemskih parametara i custom komponenti u samoj aplikaciji, pruža se veliki stepen prilagođavanja različitim potrebama klijenata. Ovo skraćuje proces implementacije i olakšava održavanje.

Dok stojimo na pragu ove nove ere, Beyond ERP sistemi se pojavljuju kao predvodnici budućnosti gde poslovanja nisu samo reaktivna na promene, već su ispred njih. Sa svojim web-baziranim, cloud rešenjima, modelima zasnovanim na pretplati i nizom karakteristika dizajniranih za moderni poslovni ambijent, Beyond ERP proizvodi nude putokaz ka budućnosti gde inovacija, fleksibilnost i kolaboracija prednjače. 

Budućnost upravljanja poslovanjem je stigla i poziva vas da prihvatite mogućnosti, transformišete svoje operacije i usmerite kurs ka uspehu.