Skip to main content

Kvalitetna korisnička podrška je nešto što je u poslednjih deset do petnaest godina u mnogome promenilo online kupovinu. Na nju se, kao prirodni nastavak, nadovezalo personalizovano iskustvo kupaca, dok su efikasne poslovne operacije postale faktor uspeha za svaku organizaciju. Svega ovoga je, bez sumnje, bilo i nekada ranije, ali je online kupovina, kao i mogućnost da se ocene o prodavcu javno vide i instant dodeljuju, podiglo i odgovornost i očekivanja. Zbog toga je ovaj tekst neka vrsta vodiča o tome kako Salesforce platforma, o kojoj smo već pisali, nastupa kada je reč o upravljanju klijentima. Ona je proaktivno usvojila i integrisala i napredne tehnologije veštačke inteligencije u svoj CRM, kako bi unapredila svoje mogućnosti i korisničko iskustvo.

Primena veštačke inteligencije u Salesforce platformi, poznata kao Salesforce Einstein, predstavlja važnu inovaciju koja donosi brojne koristi za organizacije svih veličina i industrija. Njena značajna prednost leži u sposobnosti da analizira ogromne količine podataka, interpretira obrasce i trendove, i pruža korisne uvide i prediktivne analize koje pomažu korisnicima da donose informisane odluke i optimizuju poslovne procese.

Šta je Salesforce Einstein?

Zanimljivo je da se Salesforce odlučio da svoj alat nazove tako da referiše na jednog od najvećih naučnika XX veka. Neupitno je to da li je Salesforce ovaj alat nazvao tako zbog njegove genijalnosti i inteligencije. Ajnštajnova dostignuća su u mnogome promenile oblast fizike i razumevanje univerzuma. AI je prirodni nastavak onoga što je genijalni Albert Ajnštajn ustoličio kada su u pitanu znjanja i pretpostavke.

Set veštačke inteligenicije koju je Salesforce integrisao u svoju platformu, kao što smo pomenuli služi za bolje upravljanje odnosima sa klijentima. Ovaj alat koristi najnaprednije tehnologije AI, uključujući mašinsko učenje, duboko učenje, obradu prirodnog jezika (NLP) i analitiku podataka.
Kao najvažnije aspekte ovog alata izdvajamo

  • Personalizaciju: Analiza podataka o kupcima kako bi se stvorilo personalizovano iskustvo, preporučujući relevantne proizvode, usluge i akcije za svakog pojedinačnog kupca.
  • Predikciju: Na osnovu analize istorijskih podataka, Einstein predviđa ponašanja kupaca, trendove tržišta i buduće poslovne rezultate
  • Automatizaciju – Automatski se identifikuju obrasci i izvode akcije na osnovu tih uzoraka, kao što su slanje personalizovanih poruka, planiranje sastanaka ili prilagođavanje marketinških kampanja
  • Analitiku: Salesforce Einstein pruža napredne analitičke alate za dublje razumevanje poslovanja, uključujući vizualizaciju podataka i izveštaje
  • Kao najvažniji deo pominjemo INTEGRACIJU SA DRUGIM ALATIMA, što u praksi znači da se ovaj alat može integrisati sa drugim alatima, što omogućava organizacijama da koriste AI u svim aspektima svog poslovanja.

Integracija sa RPA

Integracija veštačke inteligencije (AI) unutar Salesforce Einsteina sa tehnologijama Robotic Process Automation (RPA) predstavlja izvanrednu inovaciju koja transformiše način poslovanja organizacija širom sveta. Da bismo bolje razumeli kako ova integracija može doneti konkretne koristi, krenimo na putovanje kroz primere i uputstva o tome kako je moguće sprovesti ove tehnologije u praksi.

Zamislite da ste deo tima koji se bavi korisničkom podrškom u jednoj velikoj kompaniji. Svaki dan, vaš tim se suočava sa velikim brojem zahteva i pitanja kupaca koji traže brza i precizna rešenja. Upravo ovde dolazi do izražaja integracija AI-a unutar Salesforce Einsteina sa RPA tehnologijama.

Prvi korak ka uspešnoj integraciji je prepoznavanje prilika za automatizaciju.

Analizirajući procese unutar tima, primećujete da postoji veliki broj rutinskih zadataka koji zahtevaju manualni rad, kao što je prikupljanje i analiza podataka o kupcima radi generisanja personalizovanih odgovora. Upravo ovde AI dolazi u igru, omogućavajući vam da brzo i tačno analizirate velike količine podataka i predvidite najbolje akcije.

Dalje, definišete koristi koje će integracija doneti. Očekujete smanjenje vremena potrebnog za obradu zahteva, povećanje tačnosti odgovora i optimizaciju resursa tima. Kroz primer automatskog generisanja odgovora na uobičajena pitanja kupaca, vidite kako AI može znatno unaprediti efikasnost vašeg tima i poboljšati korisničko iskustvo..

Implementacija integracije zahteva pažljivo planiranje i timski rad. Konfigurišete alate, vršite integraciju sa Salesforce platformom, testirate sistem i obučavate članove tima za efikasno korišćenje novih tehnologija. Ubrzo nakon implementacije, primećujete značajno poboljšanje u radu tima, smanjenje vremena potrebnog za odgovore na zahteve kupaca i povećanje tačnosti procesa.

Kroz praćenje performansi i kontinuirano optimizovanje integracije, postižete sve veće koristi. Vaš tim postaje efikasniji, produktivniji i fokusiraniji na strategijske inicijative koje doprinose rastu i uspehu kompanije.

Ili kako to izgleda na primeru

Kada kupac postavi pitanje ili zahtev putem e-maila ili chatbot-a, Einstein može automatski analizirati sadržaj poruke, prepoznati ključne reči i kontekst, i generisati predikcije ili preporuke za odgovor. Na primer, ukoliko kupac traži informacije o dostupnosti određenog proizvoda, Einstein može automatski proveriti inventar, predvideti vreme isporuke i generisati personalizovani odgovor.

Kada se ovaj proces integriše sa RPA, RPA sistem može automatski preuzeti generisani odgovor od Einsteina i proslediti ga odgovarajućem agentu ili chatbotu za dalju komunikaciju sa kupcem. Ovo eliminiše potrebu za ručnim preuzimanjem i obradom zahteva, što ubrzava vreme odgovora i smanjuje mogućnost grešaka.

Sve ovo zajedno čini korisničku podršku efikasnijom, bržom i preciznijom. Kupci dobijaju personalizovane odgovore u rekordnom roku, a organizacija postiže veću produktivnost i zadovoljstvo korisnika. Integracija Einstein-a u RPA omogućava organizacijama da naprave konkretne pomake u optimizaciji procesa i unapređenju korisničkog iskustva, čime se postiže konkurentsku prednost na tržištu.

Inovativni saveznici

Salesforce Einsteina i Robotic Process Automation (RPA) tehnologija oktrivaju nam nove horizonte. Tu se ogleda mogućnost moćnih partnerstava. Kada razmišljamo o potencijalnim sledećim okracima, važno je istaći da ove tehnologije stalno evoluiraju i otkrivajući kako ova moćna partnerstva mogu transformisati način poslovanja. Međutim, ovo je samo početak putovanja u digitalnu budućnost.

Kada razmišljamo o sledećim koracima, važno je istaći da ove tehnologije stalno evoluiraju i prilagođavaju se novim zahtevima tržišta. Novi alati poput machine learning-a, napredne analitike podataka i Internet of Things (IoT) sve više postaju deo standardne opreme u poslovnom svetu.

U tom kontekstu, pred organizacijama se otvaraju nebrojene mogućnosti za dalje inovacije i unapređenja. Na primer, možemo zamisliti integraciju Einsteina i RPA tehnologija sa naprednim chatbotovima ili virtualnim asistentima koji će još više poboljšati korisničko iskustvo i ubrzati procese podrške.

Takođe, implementacija ove tehnologije može biti ključna za prilagođavanje novim trendovima u industriji, kao što su personalizacija usluga, proaktivno otkrivanje potreba kupaca ili automatizacija kompleksnih operacija.

Nadalje, važno je naglasiti da ove tehnologije nisu rezervisane samo za velike korporacije. Uz pravilnu strategiju i pristup, čak i manje organizacije mogu iskoristiti moć Einsteina i RPA tehnologija da unaprede svoje poslovanje i konkurišu na globalnom tržištu.

U suštini, svet tehnoloških inovacija je dinamičan i pun mogućnosti za istraživanje i primenu novih alata. Integracija Einsteina i RPA tehnologija je samo jedan korak u tom procesu, a budućnost donosi još fascinantnih mogućnosti koje će oblikovati način poslovanja u godinama koje dolaze. Stoga, budite spremni da se prilagodite i iskoristite sve što tehnološki napredak ima da ponudi za vašu organizaciju.

Kontaktirajte naše eksperte iz Salesforce i RPA tima i saznajte kako analizirajući vaše procese rada, uz pomoć svetski priznatih tehnoloških rešenja, možemo da digitalizujemo vaše poslovne procese. – link ka kontakt stranici