Skip to main content

Strateška saradnja BDO Austrija i M&I Systems, Co. koja traje od osnivanja M&I Systems, Co. GmbH u Gracu, zasnovana je na razvoju našeg poslovanja i pozicioniranju na tržištu Evropske unije. Do sada su područja saradnje podrazumevala oblasti kao što su SAP, BI, RPA, BPM i razvoj. Međutim, projektom koji je za cilj imao razvoj aplikacije Beyond Global Mobility, naša saradnja dobila je novu dimenziju.

BDO je jedna od najvećih svetskih mreža firmi koje pružaju usluge iz oblasti revizije, računovodstva, poslovnog i poreskog konsaltinga. BDO ima preko 1.600 kancelarija u 167 država širom sveta, u kojima radi 80.120 zaposlenih sa jednim ciljem: pružiti prvoklasnu uslugu klijentima.

Beyond Global Mobility predstavlja proizvod u oblasti poreskih regulativa i procesa koje se odnose na boravak zaposlenih u zemlji koja nije njihova matična zemlja (tzv. expats i frequent business travelers). Cilj ove aplikacije je da omogući automatizaciju podele poreza (tzv. tax splitting), koji trenutno zahteva velike vremenske i finansijske resurse za kompanije širom sveta, koje u svojoj strukturi imaju ovakav tip zaposlenih.

Automatizacija ovog procesa je nastala kao rezultat naše poslovne ekspertize i tehničkog znanja, kombinovane sa globalnim iskustvom BDO tima i njihovim poznavanjem izazova na svetskom tržištu. Ove činjenice su nam omogućile da zajedničkim trudom našu saradnju podignemo na viši nivo i prepoznamo priliku, koja nam je uz inovativan pristup, omogućila automatizaciju jednog naizgled malog, ali za mnoge kompanije veoma finansijski i vremenski zahtevnog procesa.

Beyond Global Mobility je cloud aplikacija, dostupna ključnim korisnicima na svim uređajima. Kroz intuitivan korisnički interface, omogućen je brz i lak obračun svih poreskih troškova. Ova aplikacija je namenjena svim kompanijama koje imaju zaposlene van granica svoje matične zemlje. Međutim, poseban interes imaju konsultantske kuće i revizorske kompanije, koje usluge obračuna vezane za ovaj proces već nude svojim klijentima.

Razvoj Beyond Global Mobility-a je zajednička investicija M&I-a i BDO Austrija, sufinansirana od strane ADA (Austrian Development Agency). Saradnja sa BDO Austrija omogućila nam je prezentovanje na BDO Global konferenciji, kojoj prisustvuje 500 zaposlenih iz preko 50 zemalja, a koji su potencijalni korisnici i ambasadori ovog proizvoda.