Skip to main content

Go4Consulting, tronedeljna praksa naše kompanije, na kojoj su naši praktikanti imali mogućnost da proputuju kroz istraživanje šta predstavljaju različita poslovna aplikativna rešenja koja su zastupljena u M&I-u, zašto je digitalizacija postala imperativ za savremene kompanije i kako ova rešenja funkcionišu u cilju unapređenja poslovanja.

Tokom trajanja prakse polaznicima smo predstavili na koji način se strateški pristupa efikasnom upravljanju kompanije uz integraciju različitih funkcija i podataka kako kroz naše ERP rešenje, tako i Business Intelligence, RPA i Salesforce rešenje. Pored tehničkih obuka, polaznici su bili u mogućnosti da svoje naučeno znanje praktično primene kroz interaktivne studije slučaja (Case study radionice).

Našim praktikantima su naši mentori, kroz teoriju i praktičan rad, pokazali zašto je konsultant dragocen u poslovnom svetu. Nećemo biti skromni i preuzećemo deo zasluga za stvaranje dvanaest budućih veličanstvenih konsultanata!

Ovo su utisci naših praktikanata:

 

Andrijana Bijuklić 
Ekonomski fakultet, 4. godina

Trenutno sam zaposlena izvan svoje struke, tako da mi je izazov predstavljao gde ću usmeriti svoj fokus nakon završetka fakulteta u oblasti informacionih sistema.

Ovaj program mi je značajan jer sam imala priliku da unapredim svoje teorijsko znanje i da se upoznam sa praktičnim radom.

Posebno bih izdvojila posvećenost mentora koji su bili profesionalni i strpljivi sa nama tokom protekle 3 nedelje. Najzanimljiviji moduli su BI i Project Management.

Aleksandar Rankov 
Ekonomski fakultet, 4. godina

Pre GO4CONSULTING mentorskog programa najveći izazov mi je bio da odredim u kom karijernom pravcu želim da se krećem. Nakon završetka programa dobio sam širi spektar saznanja koje sve opcije postoje i otkrio sam koliko je važna disciplina i fokus u praktičnom radu kroz koje se stiče iskustvo.

Nosim sjajne utiske sa ovog programa na kom bi posebno izdvojio modul RPA kroz koji smo naučili koji procesi rada mogu da se automatizuju, kao i modul SAP u kom smo naučili kako izgleda rad sa svetskim priznatim tehnologijama.

Teodora Sadžak
Ekonomski fakultet, 3. godina

Volonterski se bavim raznim poslovima koji su mojom radoznalošću i ljubavi prema umetnosti dovele do toga da radim u pozorištu. Kako sam student Ekonomskog fakulteta, a do sada nemam radnog iskustva u oblasti informacionih tehnologija, program GO4CONSULTING mi je doneo da sve ono što znam u teoriji, primenim u praktičnom radu.

Izdvojila bih modul ERP zbog mentora Milice, Darka i Bojane koji su svojom energijom i otvorenošću za sva naša pitanja učinili da želim dalje da se razvijam kao konsultant.

Ana Kuridža
Ekonomski fakultet, 4. godina

Prvi utisak pre početka programa je da su HR i tehnički intervju bili u skladu sa znanjem koji posedujemo mi kao studenti. Na fakultetu smo dobili osnovu teorijskog znanja, ali sam ovde videla kako izgleda praktičan rad. Nisam na ovaj način zamišljala rad konsultanta, tako da sam pod utiskom koliki širok spektar znanja i veština je potrebno za ovu poziciju.

Od modula, izdvojila bih RPA u okviru koga su procesi dinamični. Najzanimljivija predavanja bila su u oblasti BI-a i Robotic Process Automation.

Dušica Došić
Ekonomski fakultet, 3. godina

GO4CONSULTING program se razlikuje od ostalih praksi na kojima sam bila jer nas je bilo 12 polaznika u grupi što nam je pomoglo da se upoznamo i radimo svakodnevno zajedno na svim zadacima. Imali smo priliku da upoznamo sve sektore i pozicije koje kompanija ima, i to mi je pomoglo da uvidim šta meni lično najviše leži. Teško mi je da izdvojim jedan modul – zanimljiva su mi tri: ERP, Salesforce i RPA.

Shvatila sam da tehničko znanje dolazi vremenom, ali da je komunikacija i pristup ljudima jako važan za profesionalni razvoj. Istakla bih da mentorka Milica Banićević ima sjajnu energiju i da mi je njeno predavanje jedno od omiljenih.

Ilija Ivanovski
Ekonomski fakultet, 3. godina

Tokom predavanja na fakultetu, profesor Matković nas je naučio kako izgleda razvoj i konsalting u okviru ERP-a i da konsultantski posao, pored osnovnog, podrazumeva terenski rad sa klijentima iz različitih industrija.

Sve ovo mi je dalo viziju da želim da se razvijam kao konsultant, što je ovaj program kroz praktičan rad i potvrdio.

Zainteresovao me je modul RPA zbog mentora Lazara Miletića, kao i Project management.

Emilija Ćirpovac
Ekonomski fakultet, 3. godina

Prošle godine sam konkurisala na ovaj program, ali sada shvatam da je moje znanje bilo vrlo skromno u tom trenutku i da sam se precenila. Nakon kursa Implementacije ERP sistema na Ekonomskom fakultetu, mislila sam da je ova godina pravi trenutak da se prijavim i bila sam u pravu. Sa programa nosim sjajno iskustvo jer smo kao grupa polaznika bili u centru pažnje i svi mentori su nas posmatrali kao ravnopravne kolege tako da smo smo se osetili kao deo kompanije. Nakon programa imam više sigurnosti u svoje, posebno teorijsko znanje u okviru modula ERP. Mentori Darko i Milica su me oduševili svojim pristupom i energijom.

Jovana Stanić
Ekonomski fakultet, 4. godina

Imala sam tremu pre početka prakse jer nisam znala neke oblasti toliko dobro da bih krenula sa praktičnim radom, međutim kako smo u prvoj nedelji prošli kroz teorijska predavanja, bila sam potpuno sigurna da će uspeti sve da savladam. Nosim predivne utiske da programa na kom smo se tri nedelje učili i družili se, a mentori su bili tu za sva naša pitanja. Istakla bih modul RPA jer u okviru rada je potrebno dosta logičkog razmišljala koji mislim da mi je jaka strana, a za sve je zaslužan mentor Lazar koji nam je sve detaljno objasnio tokom predavanja.

Srđan Trtović
Ekonomski fakultet, 4. godina

Tokom programa, dobio sam širu sliku saznanja koje sve mogućnosti nude informacione tehnologije i na koje načine implementacija softverskih rešenja menja tokove biznisa i unapređuje poslovanje na raznim nivoima, ali i kako kompanije svojim rastom vrše trazicije iz jednog u drugi poslovni sistem.
Mentorka Slobodanka Đukić mi je dala konstruktivne savete koji se tiču razvoja i edukacije u oblasti SAP-a u okviru kog želim da se usavršavam, dok je na mene snažan utisak ostavila mentorka Tijana Dubovina jer sam dobio potpuno novi ugao gledanja na poziciju Project manager-a.

Ognjen Vidaković
Ekonomski fakultet, 3. godina

Pre početka programa bio sam na nekoliko intervjua, ali sada nakon kraja programa mogu da kažem da definitivno shvatam da je bilo rano i koliko mi je značilo da primenim teorijsko znanje tokom tri nedelje.

Definitivno bih izdvojio RPA i BI kao najzanimljivije module o kojima sam dobio mnogo više informacija nego što sam imao prilike da ranije čujem i mentore Lazara i Vladana.

Ivana Kozlovački
Ekonomski fakultet, 4. godina

Kada sabiram utiske sa programa, imam utisak da mnogo duže poznajem svoje kolege i mentore jer smo proveli tri nedelje u super atmosferi, učenju i druženju. Novine u znanju su doneli moduli Business Intelligence, dopao mi se RPA jer ima povezanosti sa testiranjem koje me zanima, ali i Salesforce koji pruža mogućnost sticanja iskustva po modulima u okviru platforme. Mentor Darko Čolović nam je puno pomogao da pristupimo razumevanju i izradi studije slučaja kao jednog od naših zadataka.

Snežana Savatić
Ekonomski fakultet, 4. godina

Do sada sam radila u oblasti frontend development-a i digitalnog marketinga, tako da mogu da uporedim svoje iskustvo ovde sa drugim kompanijama. Mislim da su ljudi pristupačni i da sam dobila konkretne odgovore na svoja pitanja. Svidelo mi se što je bilo nas 12 u grupi i svi smo se suočavali sa istim izazovima. Svaki modul je zanimljiv na svoj način – izdvojila bih BI i Salesforce, ali i saznanje koliko su soft skill veštine važne u karijeri konsultanta.

Mentorka Tijana Dubovina je na mene ostavila najveći utisak.