FAQ za kandidate

Kako da se prijavim za radno mesto u M&I Systems Grupi?

Nakon što pronađete konkurs pozicije za koju ste zainteresovani, a ispunjavate navedena očekivanja, klikom na dugme „Prijavi se“ popununjavate prijavu.

Ukoliko ne vidite poziciju koja odgovara vašim interesovanjima, pošaljite prijavu klikom na „Iznenadi nas“ kako bismo vas kontaktirali kada se otvori konkurs.

Koji je minimalni uslov za podnošenje zahteva za posao?

Prilikom prijave za posao, potrebno je da unesete navedene informacije u formular. Uz radnu biografiju koju ćete uneti u prijavu, možete nam poslati i motivaciono pismo.

Da biste se kvalifikovali za neki od aktivnih konkursa, potrebno je ispuniti sva osnovna očekivanja navedena u opisu posla. Posedovanje željenih kvalifikacija nije neophodno ali će pomoći da se vaša prijava istakne.

Mogu li da se registrujem za automatsko obaveštavanje o novim pozicijama na vašoj veb strani za karijeru?

Pratite nas na društvenim mrežama (LinkedIn, Instagram, Facebook) kao i na specijalizovanim sajtovima (Joberty, HelloWorld) gde redovno oglašavamo nove pozicije.

Šta se dešava nakon što pošaljem svoj CV na vašu veb stranu/oglas?

Ukoliko ste selektovani za poziciju za koju ste se prijavili, HR tim će vas kontaktirati. Informacije o našem procesu selekcije možete pročitati na strani Proces selekcije.

Ko može videti moj profil / CV?

HR tim kao i menadžment kompanije.

Šta ako se prijavim iz druge zemlje?

M&I Systems Grupa posluje u više država (Srbija, BiH, Hrvatska, Austrija i SAD). U skladu sa zakonima države u kojoj se prijavite na konkurs, dobićete detaljnije informacije od HR tima.

Kako da znam da sam u užem krugu selekcije?

Ukoliko ste selektovani za poziciju za koju ste se prijavili, HR tim će vas kontaktirati. Informacije o našem procesu selekcije možete pročitati na strani Proces selekcije. Proces selekcije najčešće traje oko mesec dana.

Šta se dešava sa mojom prijavom ako ne prodjem konkurs?

Vašu prijavu ćemo pažljivo razmotriti i kontaktiraćemo vas ukoliko budemo smatrali da ispunjavate zahteve pozicije za koju ste konkurisali.

Ukoliko zbog prirode posla u ovom momentu nemamo potrebe za kandidatom vašeg profila i iskustva, zadržavamo prijavu u našoj bazi i kontaktiraćemo vas ukoliko budemo imali otvorenu poziciju koja će više odgovarati vašem iskustvu i kvalifikacijama.

Mogu li da se prijavim za više pozicija?

Naša preporuka je da se prijavite za poziciju koja je u skladu sa vašim profesionalnim iskustvom, znanjem i veštinama. Nove pozicije se redovno objavljuju na našem sajtu, a u skladu sa ličnim izborom možete se prijaviti na više pozicija.

Zainteresovan sam za poziciju, ali zivim u Beogradu / Nišu / Kragujevcu - da li i tamo imate otvorene pozicije?

Na svakom oglasu jasno je navedeno mesto rada. Hibridni model rada koji je trenutno na snazi, omogućava zapošljavanje kolega i van navedenog mesta rada, a u zavisnosti od vrste pozicije i tima, definiše se učestalost dolazaka u sedište kompanije.

Da li zapošljavate osobe bez prethodnog radnog iskustva?

Naši programi prakse su dostupni tokom godine i redovno ih komuniciramo na sajtu i društvenim mrežama. Za više informacija posetite stranu Program prakse.

Šta mogu da očekujem na intervjuu za posao?

Na intervjuu sa HR timom se upoznajemo i razgovaramo o vašem radnom iskustvu, znanju i interesovanjima ali i o našoj kompaniji, projektima na kojima radimo, benefitima i uslovima rada. Tehnički intervju podrazumeva razgovor sa Tim Liderom ili nekim od članova tima o vašem znanju, iskustvu na različitim projektima i korišćenim tehnologijama (uz mogućnost tehničkog zadatka).

Kako izgleda proces selekcije u M&I Systems Grupi?

Nakon detaljnog skrininga pristiglih prijava, donosi se odluka ko su kandidati koji će ući u selekcijski process. Prvi krug selekcijskog procesa uključuje HR intervju u trajanju od 30 do 45 minuta sa ciljem procene kompetenci i stepena u kojoj meri se kandidat uklapa u kompanijsku kulturu i sistem vrednosti. Ukoliko kandidat prođe u naradni selekcijski intervju, imaće priliku da upozna svog budućeg team leader-a i detaljno popriča o svom dotadašnjem iskustvu i učestvuje u praktičnoj proceni tehničkog znanja i iskustva. U iznimnim situacijama, može se organizovati I treći krug selekcijskog procesa.

Zainteresovan/-a sam za neku od objavljenih pozicija u vašoj kompaniji, ali nemam sve potrebne kvalifikacije. Da li da apliciram?

Naš savet je da pošaljete prijavu. Nakon što pogledamo prijavu, procenićemo da li ispunjavate uslove aktuelnog konkursa ili imamo na raspolaganju drugu poziciju za koju verujemo da u većoj meri odgovara Vašem iskustvu. Svakako, Vaš CV ostaje u bazi kandidata i možemo Vas kontaktirati ukoliko se ukaže prilika za zapošljavanjem osobe Vašeg profila.